Десет браншови организации в животновъдството  изпратиха обща декларация до служебния

...
Десет браншови организации в животновъдството  изпратиха обща декларация до служебния
Коментари Харесай

Десет организации в животновъдството с обща декларация до служебния министър на земеделието



Десет браншови организации в животновъдството  изпратиха обща декларация до служебния министър на земеделието, в която желаят при започване на октомври да бъде платена финансовата помощ, която се отпуска поради войната в Украйна.  В декларацията те упорстват и за оставка на изпълнителния шеф на Агенцията по храните

426 милиона лв. е държавната помощ за земеделците за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние от съветската експанзия против Украйна. Фонд " Земеделие " реши, че ще приема заявки за помощта от 1-ви до 23-ти септември, а ще заплати парите до 21-ви октомври. Според фермерите обаче, изключителната помощ би трябвало да бъде изплатена до 2-ри октомври.

В момента се прави подготовка за новата стопанска година и с тези пари стопаните могат да обезпечат фуража за своите животни. Ако парите закъснеят, ще бъдат безсмислени, считат животновъдите, които предизвестяват:

" В момента сме в случай че опъната струна и всеки миг може да изстреля фермерите на автомагистралите ".

Второто им искане е до през днешния ден системата ВетИС, в която се разпознават животните, да проработи. Тя беше блокирана от хакерска офанзива при започване на август и по този начин се блокира огромна част от активността на фермерите. Според тях, Агенцията по храните би трябвало да понесе отговорност за това посредством оставката на ръководителя си Христо Даскалов.

Проф. Христо Даскалов ще бъде посетител в предаването " Преди всички " по Хоризонт след 10.00 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР